Followers

DUHAI, hati wanita...

Bila cakap pasal perempuan,
apa yang terlintas dalam benak pikiran korang?
of cos korang akan terfikir yang hati perempuan ni sensitif, complicated, mudah tersentuh, bla, bla, bla.... (pham2 la sndiri kan, nk dilistkan sumenya, pnjg sgt)

Perempuan ni klau dipuji oleh 'someone',
mudah perasan.. (tapi xsemua, ok!).
ha, lepas tu, mula lah, berangan, sengeh sorang2.
Mana tak nya, adalah 'someone' tu puji dia
manis la, cute la, cantik la, ayu la, lalaalaala...
bak kata pepatah, macam gadis melayu terakhir la...

kalau la si minah dah teraccident minat kat si mamat..
yang si mamat ni plk, suka memuji si minah..
haish, apa lagi, senyum sampai ke telinga lah si minah..
asyik terbayang si mamat siang dan malam..
hati oh hati..

jagalah hati
jangan kau nodai
jagalah hati
lentera hidup ini

soklan cepu emas utk lelaki: korang ni memang suka memuji ek? jeng3 ..
(tapi tak semua ye, lelaki yg suka memuji perempuan! Saya percaya masih ramai lelaki diluar sana yang berusaha menjaga iman mereka.)

Pesanan yang amat berguna daripada Imam As-Syafi'e:
"Jangan kalian sentuh seseorang wanita walaupun hatinya."

A : HATI-HATI menjaga HATI
B : eh, cakap senang la!
A : Saya tahu! nak jaga hati ni memang teramatlah payah.. tapi
takkan kita nk biarkan syaitan terus-menerus menghasut kita..

so, sama2 lah kita untuk menjaga hati =D
Don't break my heart, ok? (eh, xde kene mengena plk!, abaikan)



Total Pageviews

top

title bar